De Machinekamer bestaat 15 jaar. Ooit begonnen met het opknappen van buisframe stoelen, inmiddels uitgegroeid tot twee showrooms vol vintage, jong design en nieuw design meubels. In de 15 jaar is er veel veranderd, tijd om eens terug te blikken en vooruit te kijken. Het 15-jarig jubileum wordt in oktober gevierd met fijne kortingen.

Van opknappen naar ontwerpen

De Machinekamer is opgericht door de vrienden Rick en Olger. In 2006 begonnen ze met het opknappen van buisframe stoelen. Naast de buisframe klassiekers van Gispen, De Wit en Ahrend, werden al snel ook Eames, Friso Kramer en Artifort stoelen onder handen genomen. Om een zo compleet mogelijk betaalbaar assortiment te bieden, is de collectie sinds 2009 aangevuld met zelf ontworpen buisframe meubels, dit onder de labels Dykmeyer en Tubax.

Liefhebbers van vintage design

De collectie buisframe stoelen werd al snel aangevuld met vintage design uit de jaren ‘30 t/m ‘80. Industriële, Scandinavische en Nederlandse design meubels. “We verkopen alleen wat we zelf mooi vinden”, aldus Olger. De laatste jaren zijn hier ook jong design meubels aan toegevoegd. Design meubels van de laatste jaren, soms zelfs nog ongebruikt in de doos.

Van stoelen naar tafels

De Machinekamer is van origine gericht op zitmeubelen. Frustrerend was dat de stoelen vaak aan logge lompe tafels werden gezet. Vanuit deze frustratie kwam de inspiratie om een tafelcollectie te ontwerpen. In 2014 was daar Sav & Økse; een collectie Scandinavische tafels. De laatste jaren is de collectie uitgebreid met eetkamerbankjes, salontafels, stoelen en kasten. Allen met die kenmerkende Scandinavische vormgeving en gemaakt van massief hout.

Scandinavisch zitten

Nieuw in de collectie zijn de Scandinavische banken. Banken met de kenmerkende Scandinavisch eenvoud en gemaakt van kwaliteit stoffen. “Een bank moet niet alleen mooi zijn en goed zitten, maar je wilt ook dat de banken in de jaren zijn kwaliteit behoudt”, aldus Olger. “De banken zijn een nieuwe uitbreiding van de collectie, maar ze sluiten naadloos aan binnen het aanbod in de showrooms”.

De Machinekamer in ontwikkeling

De afgelopen 15 jaar is De Machinekamer gegroeid in alle vormen; qua collectie, showrooms en als bedrijf. Vorig jaar is er een tweede showroom in Utrecht bijgekomen. Het enthousiasme voor het ontwikkelen van een eigen collectie en het verzamelen van een unieke vintage en jong design meubels blijft voor ons elke dag een plezier.

Oktoberactie

Het 15 jarig bestaan viert De Machinekamer in oktober met 15% korting op geselecteerde producten. Ook zijn er vintage en jong design items met de actie 6 halen, 5 betalen. Bekijk de actieproducten op demachinekamer.nl/acties

De Machinekamer

De Machinekamer is in 2006 opgericht en richtte zich oorspronkelijk op vintage design meubels. In de loop van de jaren zijn we ons ook gaan toeleggen op het ontwerpen van nieuwe meubels en het opnieuw uitbrengen van oude ontwerpen. De Machinekamer is uitgegroeid tot een meubelwinkel met een grote collectie vintage designklassiekers, een groeiende collectie unieke nieuwe design meubels en heruitgaven van Nederlandse designklassiekers. Dykmeyer, Tubax, Galvanitas Compass Collection en Sav & Økse zijn labels van De Machinekamer. De Machinekamer heeft showrooms in Zaandam en Utrecht.

www.demachinekamer.nl / www.sotafels.nl / galvanitascollection.com

Start typing and press Enter to search