25 januari 2024 0 Comments

A12 Galecopperbrug vanaf april 2024 aantal dagen en nachten afgesloten

Vanaf begin 2024 wordt er weer hard gewerkt aan de Galecopperbrug. Van januari tot en met maart vinden er diverse voorbereidende werkzaamheden plaats. Vanaf april plaatsen we een nieuwe stalen constructie, ook wel zadel genoemd, op de westelijke toren.

 

Daarnaast brengen we buizen aan waar de nieuwe stalen kabels doorheen gaan lopen.

Om dit veilig te kunnen doen sluiten we de Galecopperbrug richting Arnhem drie keer volledig af voor het verkeer. Dan doen we op zaterdag 6 april, zaterdag 13 april en zondag 14 april van 08.00 tot 20.00 uur.

In het eerste weekend, op zaterdag 6 april, plaatsen we de nieuwe stalen constructie op de westelijke hoge toren. In het tweede weekend plaatsen we nieuwe buizen, waar de nieuwe stalen kabels straks doorheen gaan lopen. Om dit goed en veilig te kunnen doen, hebben we daglicht nodig. Daarom vinden de werkzaamheden overdag plaats.

Stalen kabels vervangen

Daarna starten we met het vervangen van de stalen kabels. We brengen stuk voor stuk nieuwe kabels aan en verwijderen de oude. Als we een oude kabel doorhalen, moeten we de brug een nacht afsluiten. Zo kunnen we veilig werken. Dit proces herhalen we 12 keer.

In de zomer van 2024 plaatsen we het zadel op de oostelijke toren en zijn er nogmaals drie dagafsluitingen. Daarnaast brengen we, net als bij de westelijke toren, de nieuwe buizen aan waar de nieuwe stalen kabels straks doorheen gaan lopen. Vervolgens vervangen we ook hier de stalen kabels.

Actuele planning

De meest actuele planning vindt u onder Planning en hinder. Het kan zijn dat er naast de geplande afsluitingen nog meer afsluitingen nodig zijn voor de werkzaamheden. Als dit nodig is dan informeren we u hier tijdig over.