2 januari 2023 0 Comments

Dit zijn de 3 interieur trends voor de winter 2023

Ben jij benieuwd wat de interieur trends zijn voor deze winter? In deze blog zetten we drie woontrends voor 2023 voor je op een rij. Deze woontrends geven je inspiratie als je je interieur wilt veranderen en op de hoogte wilt zijn van de nieuwste trends. Ze helpen je om eenheid en rust te creëren in je interieur. Mijn tip is om verdere inspiratie op te doen en te ervaren waar je blij van wordt door een woonboulevard te bezoeken. In Utrecht kan je hier uitstekend voor terecht. Het is centraal gelegen en je vind er meer dan 60 woonwinkels.

Warm neutral chic

Het warm neutral chique interieur is een trend die snel aan populariteit wint. Nu onze levens weer veel drukker zijn geworden hebben we thuis behoefte aan meer rust. En dit zien we volop terug in het interieur. De basis wordt gevormd door natureltinten in zowel stoffen van banken en eetkamerstoelen als in kleurgebruik. Natuurlijke materialen gecombineerd met warme bruintinten en donker hout zijn dé trend deze winter. Deze combinatie zorgt voor een warme rustige woonsfeer. Voor een chic geheel is het mooi om het te combineren met goud of brons tinten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld spiegels met een gouden lijst en accessoires zoals mooie ornamenten of kandelaars in goud. Kies voor een rustige sfeer voor een paar mooie accessoires en houdt de basis rustig.

Modern eclectisch

Kenmerkend voor de modern eclectische stijl is de eigenheid van een interieur door het maken van verrassende combinaties. Denk hierbij aan verschillende kleuren, materialen en structuren. Met deze stijl kan je je eigen persoonlijkheid in je interieur terug laten komen. Moderne comfortabele meubelen worden subtiel gecombineerd met vintage meubelstukken met kenmerkende stijlelementen. In dit interieur vind je ook prachtige design pronkstukken terug. 

Kleur speelt een belangrijke rol in een modern eclectisch interieur waar je geen witte muren zult tegenkomen. Steeds vaker wordt ook het plafond in kleur mee geverfd. In de keuze voor kleur is veel mogelijk. Zorg voor eenheid door het kiezen van een hoofdkleur die je voor 60% in je interieur terug laat komen. De tweede secundaire kleur pas je voor 30% toe ten slotte kan je extra accenten aanbrengen met een derde kleur. Je kunt ook rust eenheid creëren door juist een ton sur ton effect toe te passen. Helemaal terug van weg geweest is ook het gebruik van behang. 

Organische en ronde vormen

De trend van deze winter zijn organische en ronde vormen. Je ziet volop het terug in meubels, zoals in banken, fauteuils, eettafels en salontafels. En daarnaast ook in accessoires, spiegels maar ook in vloerkleden. Een woonruimte bestaat meestal uit veel rechte lijnen, waarbij het mooi is om deze te doorbreken. De organische en ronde vormen verzachten je interieur en zorgen voor een spannend en dynamische interieur. Doordat het minder massief is, oogt het luchtiger. Om het zachte effect te versterken, combineer je het met stoffen met zachte structuren zoals bouclé.

Woonshoppen in Utrecht

Bij de woonboulevard in Utrecht staan alle adviseurs voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van je droominterieur en je mee te nemen in de nieuwste interieurtrends voor deze winter. Er zijn meer dan 60 woonwinkels en je vindt er alles op het gebied van wonen, slapen, buiten, baden en koken. Het is er ideaal shoppen, de woonboulevard is goed bereikbaar en je kunt er gratis parkeren.