28 juni 2022 0 Comments

Eerste trajectcontrole met aangepaste maximumsnelheid bij Galecopperbrug

Rijkswaterstaat is 13 juni begonnen aan de onderhoudswerkzaamheden aan de Galecopperbrug richting Arnhem. Deze duren tot begin 2024. Voor de veiligheid van de automobilisten en de wegwerkers wordt de maximale snelheid de gehele periode verlaagd tot 70 km/h.

Voor het eerst wordt die aangepaste maximumsnelheid gecontroleerd via de bestaande trajectcontrole.

Automobilisten die zich niet aan deze maximumsnelheid houden, riskeren een boete via trajectcontrole. Een primeur, want niet eerder werd de maximumsnelheid bij een trajectcontrole aangepast op wegwerkzaamheden. Op de website van het Openbaar Ministerie vind je meer informatie.

Veiligheid wegwerkers

Bij werkzaamheden wordt de snelheid altijd verlaagd voor de veiligheid van wegwerkers. Dit wordt soms gecontroleerd met verplaatsbare flitspalen of flitsauto’s, maar nu dus voor het eerst 24 uur per dag met trajectcontroles.

De controles zijn nodig omdat weggebruikers niet altijd hun snelheid minderen voor werkzaamheden, zegt omgevingsmanager Rudy Klunder van Rijkswaterstaat. ‘Het is belangrijk dat weggebruikers zich aan de opgegeven snelheid houden. Niet alleen voor hun eigen veiligheid, maar ook voor die van de wegwerkers. Voor een automobilist lijkt 70 km/h misschien niet zo snel, maar voor de mensen die aan het werk zijn voelt dat heel anders. Daarom vinden we deze aangepaste trajectcontrole een erg mooie ontwikkeling: hij draagt eraan bij dat iedereen zich extra goed aan de snelheid gaat houden.’

Tot begin 2024

Er wordt in ieder geval tot begin 2024 gecontroleerd op de lagere maximumsnelheid. De veranderingen in de snelheidscontrole zijn duidelijk aangegeven via borden langs de weg.