27 november 2018 0 Comments

Het geheim van Feng Shui in je interieur

Feng Shui is gericht op natuurlijk evenwicht en harmonie, zodat onze levenskracht vrij kan stromen. Het leert welke invloed vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van mensen heeft en helpt je dus om je huis in te richten op zo’n manier dat jij je er prettig bij voelt.  

Het is een ingewikkelde leer, die niet eenvoudig in een paar woorden is te vatten. Het gaat er om dat je energieblokkades in je interieur vindt en die verwijdert. Door je meubels anders te plaatsen, door kleuren te veranderen, door een ander materiaal toe te voegen of voorwerpen te verplaatsen. Alles draait om de juiste balans.

In de praktijk

Wat kunnen we leren van Feng Shui? Hoe kunnen we deze principes gebruiken in ons alledaagse interieur? We beginnen bij de hal, deze nodigt uit om binnen te komen, is schoon en opgeruimd en goed verlicht. De meubels die er staan hebben vloeiende vormen. Hoe groter de voordeur, hoe meer energie de kans krijgt om binnen te stromen. Hang dan ook geen spiegel op tegenover je voordeur, want al deze goede energie wordt meteen weer naar buiten gestuurd. Zorg ervoor dat je toilet niet uitkijkt op de voordeur, houd ook altijd de deuren van badkamer of wc dicht, want in deze ruimtes spoel je je geluk weg.

Fris en vrolijk

Gaan we door naar de keuken. Een schone, opgeruimde en heldere keuken heeft een positieve invloed op het hele gezin. De woonkamer, vooral in deze ruimte is harmonie nodig omdat hier iedereen samenkomt. Dus ook hier geldt weer, geen obstakels, geen rommel. Zit nooit met de rug naar de deur toe. Plaats sowieso geen cactussen of planten met puntige bladeren in huis. Als laatste, de slaapkamer. Slaap nooit met je voeten naar de deur en zet je bed zo neer dat je in een voor jou gunstige richting slaapt. Maar daar is, zoals eerder gezegd, een studie voor nodig om deze specifieke richting voor je te bepalen. Als je de tijd neemt om je in Feng Shui te verdiepen, zul je balans in huis halen. Met een vitale, rustgevende woning als resultaat.