14 maart 2019 0 Comments

Klaar voor het voorjaar?

Ja, het hoort erbij. De lente is van oudsher de tijd van het jaar om het huis eens flink op zijn kop te zetten. Een grote voorjaarsschoonmaak zorgt ervoor dat er weer een frisse wind door je huis kan waaien. En ook de tuin kan wel een oppepper gebruiken.

Pak een voorjaarsschoonmaak goed aan door ruimte voor ruimte onder handen te nemen. Ruim per kamer de losse spullen waar je niets meer mee doet op en verzamel de items die kapot zijn. Doe hetzelfde voor de spullen die je niet meer mooi vindt. Repareer ze of probeer er een andere bestemming voor te vinden, misschien kun je er iemand anders blij mee maken. Ga een voor een door je kasten en opbergplekken heen en maak alles schoon.

Buiten in actie

Maken we even een sprongetje naar buiten, want daar begint het ook te kriebelen. Niets fijner dan weer lekker in de buitenlucht bezig te zijn. Haal de verdorde bloemen weg en verwijder de dode takken aan bomen en struiken. Ook bladeren die ter bescherming in de winter op de grond lagen mogen nu langzaam maar zeker weggehaald worden. Het is ook de tijd om planten te delen en ergens anders uit te poten. En ook de periode van zaaien is weer aangebroken. Dit kun je gewoon thuis in een pot op de vensterbank doen. Op de informatie die bij de zaadjes geleverd wordt kun je zien wat de beste tijd is om te zaaien.

Oppepper

Breng binnen en buiten het voorjaarsgevoel aan zodat je weer een leuk en vrolijk uitzicht hebt. Kies voor tulpen, narcissen of andere voorjaarsbloeiers die je in mooie potten een plek kunt geven, binnen maar ook op het terras. In de border kun je ook hier en daar een leuk kleurtje aanbrengen met het aanbod aan planten dat nu op de markt is. Dit geeft je tuin in een paar uurtjes tijd een enorme oppepper. Of je nu buiten of binnen te werk gaat, met wat leuke, nieuwe planten of bloemen die echt bij het voorjaar horen geef je je woning en tuin dat lekkere lentegevoel. En daar zitten we toch met smart op te wachten?