14 juni 2019 0 Comments

Laat je inspireren door de trends van nu

Interieurtrends ontstaan niet zomaar. Wat we in huis willen is vaak een reactie op wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Veel specialisten houden zich hier dan ook mee bezig, maken analyses waarmee producenten aan de slag gaan. Een blik op de trends van nu.

Druk, druk, druk. En we staan onder druk. We leven in een prestatiemaatschappij en dat brengt het een en ander teweeg. We staan onder hoogspanning en zoeken als tegenprestatie rust in ons leven, zoeken balans voor lichaam en geest. Dus eten we gezond en evenwichtig, en doen dat ook steeds vaker thuis door voor vrienden en familie gezellig te koken. Vinden vriendschappen en de mensen om ons heen steeds belangrijker. En ontvangen ze graag in een huis waar mensen zich welkom voelen.

Natuur in huis

Om daarnaast tot rust te komen zoeken we steeds vaker de natuur op. Door echt op pad te gaan, maar ook door de natuur in huis te halen. Zo kiezen we graag voor natuurlijke materialen zoals hout en steen. Authentieke materialen, die ons een goed gevoel geven. Zo zorgen bijvoorbeeld verweerd hout, linnen, wol en natuursteen voor een landelijke en rustgevende sfeer in huis. De kleuren die we in huis gebruiken zijn natuurtinten. Dit gecombineerd met frisgroene planten en zoveel mogelijk natuurlijk licht maakt ons interieur helemaal in balans.

Met alle zintuigen

Langzaam maar zeker stappen we af van de oppervlakkigheid van dingen. Onze eigen beleving van alles om ons heen wordt belangrijker. We willen verrast worden, verleid zelfs. En dit willen we het liefst met al onze zintuigen. Dus willen we ervaren hoe iets smaakt of ruikt, ontdekken hoe iets aanvoelt of klinkt. Producenten spelen hierop in en kiezen dan ook voor materialen die vooral verrassend zijn. Er worden veel innovatieve en unieke materialen gebruikt, vaak met een onverwachte textuur. Denk aan vilt, verweerd staal, beton, kalkverf of fijn porselein. Het hoeft niet perfect te zijn, als het maar goed voelt.

Oud en nieuw

We willen iets unieks, zoeken een stukje eigenheid. En vinden dat vaak in vintage. Maar ook bij nieuwe producten zien we dit terug. Ontwerpers voegen graag oude elementen toe aan hun innovatieve creaties. Hoe modern ook, ze kiezen toch voor nostalgische materialen zoals suède, leer, fluweel, donkere houtsoorten en keramiek. Kleuren die hier een nostalgisch tintje aan toevoegen zijn koraalrood, grijsblauw, smaragdgroen maar ook diverse antraciettinten. Voor een interieur met kleur, want naast rust willen we vooral ook vrolijkheid om ons heen.