19 februari 2019 0 Comments

Met dit principe houd je altijd ruimte in huis

Spullen, spullen en nog eens spullen. We halen meestal meer in huis dan dat we wegdoen. Met als gevolg dat ons huis langzaam maar zeker letterlijk ‘dichtgroeit’. Dat is vaak ook de reden dat bijna iedereen kan beamen: ik heb meer ruimte nodig!

Maar hoe doe je dat nu, meer ruimte creëren? Hoe maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt? Eigenlijk komt het neer op een paar eenvoudige dingen, gezond boerenverstand en discipline. Goed kijken naar je woning en de ideale plekken voor bergruimte zoeken, dat is al een. Maar heb je eenmaal die bergruimte, dan wordt het wat moeilijker. Want hier ligt vaak het probleem; om ruimte te behouden moet je de discipline opbrengen om te blijven opruimen. En dat is niet altijd even gemakkelijk.

Eentje erin, eentje eruit

En dit is hem dus, het principe dat echt werkt: eentje erin, eentje eruit. Er zijn mensen die dit perfect weten toe te passen. Het maakt niet uit waarvoor, het kan je klerenkast zijn maar ook de hoeveelheid accessoires op je dressoir in de woonkamer. Komt er iets nieuws, dan zal er ook iets bestaands moeten verdwijnen. Zo maak je plaats voor je nieuwe item en raakt je huis nooit te vol. Eentje erin, dan ook eentje eruit. Een eenvoudige tip die, als je hem telkens in je achterhoofd houdt als je iets koopt, ervoor zorgt dat je huis niet overvol raakt. Want als dat gebeurt, ben je toch weer even wat langer bezig om orde op zaken te stellen. En met dit principe houd je het gewoon bij en heb je dus altijd ruimte. In je klerenkast en op je dressoir, maar als bonus zorgt het ook nog eens voor ruimte in je hoofd.