20 augustus 2018 0 Comments

Vier manieren om je muur op te vrolijken

Laat muren tot leven komen. Want met een wand kun je alle kanten op. Bovendien is het, gewoon al door zijn oppervlakte, meteen een eyecatcher in huis. Dus ga aan de slag met behang, verf, stickers of wanddecoratie en fleur de boel op.

De tijd dat alle wanden dezelfde kleur hebben, ligt ver achter ons. We gaan voor één wand of gaan daarbij de hoek om en kiezen voor twee wanden. Bijvoorbeeld om een zitgedeelte met kleur af te bakenen. Bij opvallende tinten is het goed om eens met één wand te beginnen, of zelfs met een vlak op een wand. Rechte vormen kun je direct op de muur aanbrengen met behulp van afplaktape. Tape plakken, het vlak met verf vullen, tape voorzichtig verwijderen als de verf nog nat is, en klaar. Kies wel de speciale afplaktape die hiervoor op de markt is, deze voorkomt dat de verf er toch onderdoor kruipt. Wil je met een patroon op de muur werken? Dan werkt een overheadprojector goed. Projecteer de afbeelding op de wand en schilder het patroon. Blijf netjes binnen de lijntjes en het resultaat zal verbluffend zijn.


Muurstickers
Wil je een patroon op de muur maar is het schilderen ervan toch teveel moeite? Dan zijn muurstickers de ideale oplossing. Ze zijn er in allerlei kleuren en designs. Voor elke ruimte is iets leuks te vinden. Even plakken en de muur heeft weer een totaal andere look. Zelfs ontwerpen op maat behoren tot de mogelijkheden.

Behang
En dan het behang, weer helemaal terug van weg geweest en verkrijgbaar in hippe dessins. Voor de moderne mens die zo af en toe iets anders wil is een behang de beste manier om in een dag de sfeer van een ruimte te veranderen. En ook designers vinden behang helemaal hot en zijn dan ook flink aan het ontwerpen geslagen. Zo is er voor elke woonstijl wel iets te vinden. Een digitale fotoprint, indrukwekkende illustraties, driedimensionale effecten, mooi vormgegeven dessins, een behang is eigenlijk een soort kunstwerk. Een echte eyecatcher in de ruimte. Bovendien is een vliesbehang snel en gemakkelijk rechtstreeks op de muur aan te brengen en ook weer gemakkelijk te verwijderen. En afwasbaar. Dus praktisch en hip. Wat wil je nog meer. En hoe pas je het dan toe? Plak een mooi behang met een leuk dessin op een wand in de kamer en verf de andere wanden in een kleur die je uit het behang haalt. Wil je het nog verder doorvoeren? Laat de behangkleuren dan ook subtiel terugkomen in lampenkap, vloerkleed of sierkussen. Zo creëer je rust en balans in de ruimte en versterk je de sfeer. Succes verzekerd!

Wanddecoratie
Natuurlijk is het ook altijd leuk om je wanden op te leuken met wanddecoratie. Een tekening, foto, afbeelding, grafisch patroon, schilderij, het kan je wand echt wel een totaal ander aangezicht geven. Leuk is het ook om te groeperen. Leg daarvoor de items op de grond en kijk goed wat een mooie compositie zou zijn. Zo kun je gemakkelijk de juiste vorm of vlakverdeling voor je muur bepalen.