10 april 2019 0 Comments

Wil je de natuur in huis halen? Begin hier mee.

We willen ecologisch wonen. De natuur in huis halen, met producten die we kopen zo min mogelijk de natuur belasten. En dus kiezen we voor natuurlijke materialen en kleuren. Eco is logisch!

De trends liegen er niet om: de natuur is belangrijk. Het is onze inspiratiebron, de plek waar we tot rust komen. We zijn graag buiten en halen de natuur dan ook graag naar binnen. Eco is hot, laat dat duidelijk zijn. Dat zien we aan de vormen die steeds meer de overhand krijgen: organisch, vloeiend, het is niet meer zo recht toe recht aan. Net zoals in de natuur. Want een beekje meandert door het landschap en stroomt niet kaarsrecht. En aan een boom, struik of bloem is ook niet alles recht. Het mag wat losser allemaal in ons interieur, net zoals de natuur ook gewoon lekker zijn gang gaat. Het resultaat is een warm en sfeervol interieur waar we ons prettig bij voelen.

Trends

Wat laten de trends nog meer zien? Organische vormen noemden we al, maar ook het gebruik van natuurlijke materialen is anno nu populairder dan ooit. We zien veel oud hout, steigerhout, barnwood en drijfhout vanwege de authentieke uitstraling. Leisteen bij de open haard, nog zo’n typisch materiaal dat veel wordt toegepast. Natuursteen op de vloer, leer op de bank gecombineerd met een wollen plaid. Maar ook lampen van natuurlijke materialen zorgen voor verrassend licht. En we durven ook gewoon de schoonheid te laten zien van deze pure materialen. Het liefst laten we ze onbehandeld zodat ze kunnen schitteren zoals ze zijn. In huis laten we de puurheid van balken en verbindingen zien, mooi kaal geschuurd zodat ze perfect tot hun recht komen. En ook de kleuren komen rechtstreeks uit de natuur. Zo zien we veel bruin en camel, zandtinten en taupe, met accenten in groen of blauw. Allemaal kleuren die veelvuldig in de natuur terug te vinden zijn. Puur natuur is dan ook het motto.