GORDIJNEN

Gordijnen kopen? Net als woonaccessoires onderstrepen gordijnen uw persoonlijke smaak en laten de inrichting van een kamer meer spreken. Speel eens met verschillende kleuren en materialen. Door het grote aanbod in gordijnen zijn de mogelijkheden onbeperkt. Wilt u ontdekken wat gordijnen voor uw interieur doen? Kom dan voor meer inspiratie naar de woonboulevard Utrecht.

VERSCHILLENDE SOORTEN GORDIJNEN

Gaat u nieuwe gordijnen kopen? Dan staat u voor een uitdaging. Er zijn zoveel soorten gordijnen, materialen en kleuren dat het lastig kiezen is. Daarom hebben we de belangrijkste soorten voor u op een rijtje gezet.

GORDIJNEN

Op zoek naar echte sfeermakers? Kies dan voor kamerhoge gordijnen. Overgordijnen van volle stoffen geven een rijk gevoel aan uw interieur en bieden maximale privacy. Gaat u bij het gordijnen kopen toch liever voor een luchtiger alternatief? Inbetweens en vitrage zijn gemaakt van dunnere stof, maar bieden toch nog voldoende bescherming tegen inkijk van buiten.

ROLGORDIJNEN

Met een rolgordijn kunt u meerdere kanten uit. Rolgordijnen zijn ideaal als zonwering of als extra verduistering in de slaapkamer. Door de vele kleuren en dessins past een rolgordijn in iedere interieurstijl.

VOUWGORDIJNEN

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en romantische sfeer. Ze zijn verkrijgbaar in standaardmaten of kunnen voor u op maat gemaakt worden.

LAMELLEN

Het grote voordeel van lamellen is dat u de lichtinval naar eigen wens kunt regelen. U kunt kiezen voor lamellen van stof, kunststof en aluminium. Lamellen zijn eenvoudig te reinigen en daardoor zeer praktisch voor de keuken en badkamer.

GORDIJNEN KOPEN: 3 TIPS VOOR EEN JUISTE KEUZE

Er is zoveel mogelijk in soorten gordijnen, kleur en materiaal. Dat maakt het lastig om een juiste keuze te maken. Met deze 3 tips wordt gordijnen kopen een succes.

TIP 1 FUNCTIE VAN DE GORDIJNEN

Gaat u gordijnen kopen? Hou dan ook de functie van de gordijnen in uw achterhoofd. Wilt u de zon buiten sluiten of juist de lichtinval in een kamer controleren? Beide is goed mogelijk met bijvoorbeeld rolgordijnen of lamellen. heeft u een harde vloer zoals parket dan zijn overgordijnen ideaal om de akoestiek te verbeteren. Daarnaast hebben ze ook een isolerende werking. Gordijnen hebben dus meerdere functies. Bedenk vooraf goed voor welk doel u gordijnen wilt gebruiken.

TIP 2 STIJL

Er is zoveel mogelijk in materiaal, dessins en kleuren. Wilt u gordijnen kopen zonder keuzestress? Met deze tip lukt het. Kies voor gordijnen die aansluiten bij uw interieur en persoonlijke stijl. Heb je een industrieel interieur? Dan zijn gordijnen van grovere materialen zoals denim mooi. Houdt u meer van de landelijke stijl dan passen vouwgordijnen in lichte tinten en materialen bij u. Door te matchen met uw interieur en persoonlijke stijl worden gordijnen echte blikvangers in de kamer.

TIP 3 OPHANGSYSTEEM

De keuze van het ophangsysteem is de laatste stap bij gordijnen kopen. Hier wordt vaak weinig aandacht aan besteed. Jammer, want er is tegenwoordig heel veel mogelijk. Kiest u voor een traditionele gordijnrails? Dan hangt het gordijn aan verstelbare haakjes. Handig als het plafond niet helemaal recht is. Wilt u het gordijn een eigen look geven? Dan is een gordijnroede een goed idee. Creëer met metalen ringen een stoere look of kies voor houten ringen in een romantisch interieur. Er is hierin zoveel mogelijk!

Bent u er helemaal klaar voor om de perfecte gordijnen te kopen? Nog een allerlaatste tip: Vergeet niet om thuis alle maten op te nemen. Zo weet u zeker dat u de ideale gordijnen voor uw woonsituatie kunt vinden.

Start typing and press Enter to search