8 mei 2018 0 Comments

Zo krijg je zeker een opgeruimd gevoel in huis

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest. Het geeft toch rust als je de boel netjes houdt. En je interieur ziet er altijd gezellig en uitnodigend uit, voor jezelf en voor je bezoek. Dat is fijn wonen.

Hou houd je je huis opgeruimd? Hoe zorg je ervoor dat alles mooi opgeborgen blijft? Om te beginnen moet de basis goed zijn. Dat wil zeggen dat je genoeg opbergruimte in je huis moet hebben om al je spullen een plek te geven. Heb je te weinig opbergruimte dan is het gewoon heel moeilijk om je huis netjes te houden. Staat dit bij jou thuis niet in verhouding? De enige oplossing is het creëren van meer bergruimte of het goed opruimen en weggooien van spullen. Kijk goed of er ergens verloren hoekjes zijn waar je wat mee kunt. Misschien is er wel een hele wand onbenut in een kamer en kun je met een schuifwand een hele mooie, grote kastenwand maken. Oogt heel rustig, vooral als het van vloer tot plafond loopt. Of misschien onder een schuine wand, vaak een ruimte waar je toch niet veel mee kunt. Onder de trap kan nog plek zijn. Het maakt niet uit, eigenlijk is het echt zo dat je nooit bergruimte genoeg kunt hebben.

Pronto Wonen

De grote opruimactie

Ben je toch in de situatie dat er te weinig bergruimte is en de mogelijkheden om meer te creëren beperkt zijn? Dan is het tijd voor een grote opruimactie. Probeer per kamer een doel te stellen. Ga een ruimte te lijf met bijvoorbeeld een vuilniszak en probeer deze helemaal te vullen met spullen die je niet meer gebruikt. Ga net zo lang door tot je tevreden bent over die kamer, tot je ziet dat alles op de juiste plek staat of ligt en je nog lekker de ruimte hebt om te bewegen en je ding te doen. Want daar is een kamer voor bedoeld, om lekker in te leven.

Bijhouden

Als je zover bent dat je alles in huis een plek hebt gegeven, is het heel gemakkelijk bijhouden. Eigenlijk zou je er een gewoonte van moeten maken om meteen alles weer terug op zijn plek te leggen. Dit kan door bijvoorbeeld met de wasmand door je huis te lopen. Per kamer pak je alle spullen die er niet thuis horen, die zet je in de wasmand en breng je naar de ruimte waar ze horen te staan. Dit kun je kamer voor kamer doen. Als je dit regelmatig doet zul je zien dat je het huis gemakkelijk netjes kunt houden en je niet meer voor zo’n grote opruimklus staat dat je er geen zin meer in hebt om eraan te beginnen. Voor een opgeruimd gevoel in huis.