11 december 2018 0 Comments

Zo maak je het mooi deze kerst, binnen en buiten

Het is weer de gezelligste tijd van het jaar. Straten zijn sfeervol verlicht, huizen worden mooi gedecoreerd. Met zijn allen maken we er een mooi feest van. En hoe doen we dat anno 2018, kerstsfeer toevoegen, zowel binnen als buiten? Het geheim van een mooie kerst.

Natuurlijk beginnen we met het binnenhalen van de mooiste boom. Voor de een moet die puur natuur zijn, zodat de geur nog eens extra de gezellige sfeer van kerst versterkt. Een ander gaat voor gemak en haalt de kunstboom van de zolder om deze weer mooi te decoreren. Maar alleen het optuigen van de kerstboom is tegenwoordig niet meer genoeg. We willen meer! Het liefst maken we het hele huis gezellig en vergeten we ook zeker de tuin niet. En dus gaan we aan de slag met verlichting, kaarsen, kransen, kerstballen en accessoires. We voegen hier nog een persoonlijk tintje aan toe door zelf een mooi kerststuk te maken of met de kinderen iets leuks te knutselen. Ook buiten maken we het gezellig door voor een warm welkom te zorgen bij de voordeur met extra verlichting en een mooie grote krans. We zijn klaar voor de kerst.

 

Natuurlijk!

We kiezen massaal voor de natuur. Trend is de echte boom: vers gekapt, bij voorkeur eentje uit de naaste omgeving. Daar voegen we al het moois uit de natuur aan toe: hout, wol, touw, vachtjes of accenten met diverse takken. Maar ook minimalistisch kan in een natuurlijke vorm: een kerstboom van hout in een strak gestileerde uitvoering bijvoorbeeld. Aan dit natuurgeweld voegen we goud toe, het materiaal van nu en perfect passend bij de warmte van kerst. Qua kleur kan tegenwoordig veel, maak een leuke combinatie die past bij jouw interieur.

En naar buiten

De trend waar je voor gaat, voer je natuurlijk ook naar buiten toe door. Op de voordeur mag gewerkt worden met een krans die rijk gedecoreerd is. Met bijpassende accessoires geef je jouw gast bij de voordeur al jouw kerstgevoel mee. Verlichting buiten is bij elke stijl mooi natuurlijk, zo betrek je de tuin ook bij de kerstsfeer die je wilt aanbrengen. En kies je voor echt vuur dan wordt de kerst helemaal hartverwarmend. Een vuurkorf buiten, de vele kaarsjes binnen. Hoe koud de kerst ook wordt, jullie hebben het zeker warm.