11 januari 2023 0 Comments

A12 Galecopperbrug richting Arnhem in januari drie dagen overdag dicht

De Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht is op zaterdag 21 januari, zaterdag 28 januari en zondag 29 januari richting Arnhem van 08.00 tot 20.00 uur volledig afgesloten voor het verkeer. De weg onder de brug (Papendorpseweg) is dan ook afgesloten voor auto- en fietsverkeer van 07.00 tot 20.00 uur.

Weggebruikers dienen rekening te houden met 60 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag en de scheepvaart op het Amsterdam-Rijnkanaal ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Omleidingen

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem wordt omgeleid via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam richting Arnhem via de A15.
  • Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27 (zie ook de omleidingskaart).
  • Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Fietsers rijden om via de Galecopperdijk.

Informatiepanelen en/of gele borden geven de omleidingsroutes aan. Door (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Bekijk hier de actuele planning.

Werkzaamheden

Tijdens de afsluitingen plaatst Rijkswaterstaat een nieuwe constructie op een van de torens van de Galecopperbrug richting Arnhem. Aan het brugdek en de nieuwe constructie worden buizen bevestigd waar later dit jaar de nieuwe stalen kabels doorheen gaan lopen.

Video’s

Vraag & Antwoord: wat merk ik van de afsluitingen in januari?
Vraag & Antwoord: waarom moet de Galecopperbrug in januari een paar keer dicht?
Vraag & Antwoord: gaat de Galecopperbrug nog vaker dicht in 2023?