23 september 2019 0 Comments

De meest rustgevende kleur van het jaar 2020

De trendkleur Spiced Honey heeft een opvolger gekregen. Flexa heeft voor 2020 gekozen voor een rustgevende groentint met de mooie naam Tranquil Dawn. Inspiratiebron is de kalmte van een zonsopgang en de verandering in kleur die met het opkomen van de zon ontstaat.

Is het groen, grijs of blauw? Dat ligt eraan wanneer je naar de kleur kijkt, ’s ochtends, ’s middags of juist ’s avonds wanneer de verlichting in huis weer aan gaat? Het is een zachte, lichte tint die rustgevend werkt, die zorgt voor kalmte en helderheid in huis. Het is een dankbare kleur die zich goed laat combineren met andere kleuren en mooi past bij de woontrends voor 2020. Iets dat ook wel heel prettig is.

Hoe pas je deze kleur toe?

Tranquil Dawn is een kleur die licht uitstraalt en op veel verschillende manieren toe te passen is, op een muur of juist om een woongedeelte af te bakenen. Of ga je juist voor een accent, bijvoorbeeld een kleurvlak onder een leuke collage van schilderijen? Wat ook leuk is, pas deze tint eens toe op het plafond. Het is de kleur van de lucht, dus deze tint boven je hoofd zorgt voor een mooi effect in huis.