30 september 2018 0 Comments

Geef een stoere twist aan je interieur

Een krachtig interieur waarbij veel metalen en robuuste materialen de overhand hebben, dat is de stoere trend in optima forma. Een mannelijke inrichting die door het onverwoestbare karakter ook zeker veel vrouwen zal inspireren.

Wat is dat nou, een mannelijk interieur? Een typische eigenschap die je hieraan zou kunnen toeschrijven is functionaliteit. Mannen houden van praktisch, en gelijk hebben ze. Dus zien we dat als belangrijk element in het stoere interieur terugkomen: het moet tegen een stootje kunnen. Onverwoestbaar zijn. En als er wat mee gebeurt, is het ook niet erg. Hierdoor krijgt het zijn karakter, zijn eigen gezicht. Een krasje hier, een roestplek daar, het wordt er alleen maar mooier op. Met metalen in allerlei vormen, maar altijd robuust en stoer. Een ander kernwoord is duurzaamheid, een streven dat we gelukkig overal in de interieurwereld zien. Een mooi en groen streven, waar we op de lange termijn veel plezier aan blijven beleven. Bijvoorbeeld met duurzaam design maar ook met ruimte voor eigen creativiteit. Ga voor die combinatie van eigen vindingrijkheid – vertaald naar bijvoorbeeld objecten van eigen hand of andere inventieve woonoplossingen – en duurzaam design en geef je interieur haar persoonlijke en unieke karakter.

De perfectie van imperfectie

Bij het stoere interieur gaat het om de perfectie van imperfectie. Het mag beschadigd, gescheurd of verkleurd zijn, het mag karakter hebben. Doordat het vintage is, of gerecycled, of nieuw gevonden met een verweerde look. Een oude industriële lamp die ergens op de kop getikt is. Een open kast die ontstaan is uit drie op elkaar gestapelde kastjes. Buitenmeubelen die het binnen ook heel goed blijken te doen in combinatie met een warme, zachte vacht. Letterlijk ijzersterk en vooral ook heel comfortabel. Het imperfecte, het eigen gezicht, de meubels met een verhaal, dat is de kracht van het mannelijke interieur.

Kleur

Bij dit stoere interieur past een krachtige kleur. Blauw, de kleur van de zee. Maar ook de kleur die van jongs af aan bij het mannelijk geslacht hoort. Ook in andere trends doet deze tint het goed deze winter. Het is een rustige kleur die zich goed laat combineren met andere kleuren. Extra stoer wordt het in combinatie met zwart, grijs, wit of metallics als koper, aluminium, staal, brons en roest in mat of glans. Allemaal stevige kleuren die het robuuste karakter van deze stijl alleen maar extra accent geven.

Stoer en rauw

Ondanks de koele kleuren en materialen ziet het stoere interieur er vaak verrassend gezellig en huiselijk uit. Metalen eetkamerstoelen in allerlei nieuwe vormen gecombineerd met warm hout bijvoorbeeld. Echte mannelijke items staan centraal als inspiratiebron voor de objecten in het stoere interieur. Metalen lampen die doen denken aan lasmaskers, een typisch voorbeeld van een voorwerp dat het goed doet in een stoer interieur. Om de boel in evenwicht te brengen worden daarnaast ook zachte, maar dan natuurlijk wel weer stoere materialen gebruikt. Een warm kleed, een robuuste vacht, een tapijt van 100% bamboe. Zo krijgt dit harde interieur de nodige verzachting waardoor het in dit stoere interieur aangenaam toeven is.