23 april 2018 0 Comments

Het voorjaar in huis? Zo doe je dat!

De tijd van groei en bloei is weer aangebroken. Een heerlijk seizoen staat voor de deur waarbij er ook in huis best een frisse wind mag waaien. Door met de bezem door je woning te gaan en door je huis op te fleuren met vrolijk lentegroen.

Helemaal van nu, groen in huis halen. We verlangen naar de natuur, naar groen om ons heen en dat zie je ook in ons interieur terug. En al zeker in een jaargetijde als de lente. Want synoniem aan voorjaar staat het frisse, ontluikende groen dat buiten overal de kop opsteekt. Haal je dat frisse groen naar binnen dan haal je meteen het voorjaar naar binnen. Kies dus voor bladgroen in huis, het maakt niet uit in welke vorm: planten, een boeket bloemen of een vrolijke variant van zijde.

Bloemetje

Er zijn weer bloemen in overvloed. Koop een mooi boeket voorjaarsbloemen en geef ze een prominente plek in huis. Ga letterlijk voor nieuwe energie in je woning en geef het pit met een felle kleur. Want knallen mag en kan met het aanbod. Hardroze, felgeel of knalblauw, het geeft zeker een boost aan je interieur. Wat ook een mooie combinatie is, kies voor pastelkleurige bloemen die je afwisselt met een knalkleur als accent. Of ga voor stoer en eigentijds met ruige materialen als hout of riet en combineer deze met bloemen. Voor een robuust resultaat.

Planten

Ook de planten verdienen aandacht in het voorjaar. Niet alleen buiten, want de tuin vraagt natuurlijk nu ook tijd en energie. Binnen kun je beginnen met het schoonmaken van de planten door ze bijvoorbeeld even onder de douche te zetten of gewoon met een doekje af te stoffen. Zien ze er niet meer zo mooi uit dan is dit een goed moment om ze te vervangen. Het geeft meteen een fris gevoel als er een nieuwe plant in je pot staat. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen, en groen is daar zeker een heel belangrijke in.

Accessoires

Kijk ook eens kritisch rond in je huis naar de accessoires die je hebt staan. Geven ze een knus, winters gevoel of zijn ze juist lekker fris en vrolijk? Met accessoires kun je in ieder geval in een handomdraai een heel ander gevoel geven aan je huis. Ga voor de lichte en frisse kleuren die bij het voorjaar horen en zie het verschil. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de kussens op de bank eenvoudigweg te vervangen. Maar ook met kaarsen of een andere kleur pot of vaas kun je al veel bereiken. Voor een verfrissend, zomers resultaat.