6 april 2018 0 Comments

Hoe je echt uitgerust wakker wordt

Goed slapen en uitgerust wakker worden, dat heb je als mens nodig om weer vol energie aan de dag te beginnen. Het juiste bed helpt je om die onmisbare nachtrust ook te krijgen. Slaap lekker!

Het moge duidelijk zijn, slaap hebben we allemaal nodig. Zonder slaap functioneer je niet optimaal. We verwerken alle indrukken van de dag tijdens onze slaap. We rusten zowel lichamelijk als geestelijk uit gedurende de nachtelijke uren. Ons lichaam herstelt zich. Besteed dan ook voldoende aandacht aan de aankoop van een nieuw bed en matras, daar zal je nog veel profijt van hebben. Want als je het belangrijk vindt om rustig te slapen, dan is het goed om elke nacht in het juiste bed te liggen. Op het juiste matras. En welke dat is kan niemand je zeggen. Ieder mens is anders en heeft weer andere slaapgewoontes en voorkeuren. Gelukkig zijn er een aantal punten waar je op kunt letten als je voor een nieuw bed gaat. Zo kun je goed voorbereid op beddenjacht gaan en slaap je wellicht weer wat rustiger.

Neem de tijd

Het juiste bed kiezen is niet gemakkelijk maar hoeft ook niet moeilijk te zijn als je er even de tijd voor neemt. Vraag in de winkel eerst advies aan de verkoper, die kan je alvast wegwijs maken in het hele beddenverhaal. Ze zullen vragen stellen over slaapgewoontes en kijken naar de slaaphouding van je voorkeur. Op basis daarvan zullen er een aantal bedden getest kunnen worden. Neem daar vooral de tijd voor, je hebt zeker 30 minuten nodig om de verschillende bedden uit te proberen. Doe dit door te ontspannen en in je normale slaaphouding te gaan liggen. Probeer altijd verschillende hardheden, dus ga eens liggen op een soepel, medium of stevig bed en voel wat je prettig vindt. Als je na al dat proberen nog steeds twijfels hebt is het goed om voor het iets stevigere bed te gaan.

Het juiste formaat

De basis van een goede nachtrust is nog altijd het matras. Zorg ervoor dat je een matras vindt dat perfect bij je past. Als eerste zal het groot genoeg moeten zijn. Voor een eenpersoonsbed is dat een matras van minstens 90 cm breed, bij een tweepersoonsmatras moet je minimaal denken aan een breedte van 140 cm. Kijken we naar de lengte dan is het goed om toch zeker 20 cm bij je lichaamslengte op te tellen om te komen tot de ideale maat voor je matras. Nu je weet wat de afmetingen van het matras zijn, weet je ook meteen welke afmeting je bed moet hebben. Kies het bed dat bij de inrichting van je slaapkamer past en je zult zeker rustig in slaap vallen. En uitgerust wakker worden.