3 april 2018 0 Comments

Hoe je met kleine veranderingen een groots effect bereikt

Met de lente en de frisse start die daarbij hoort, krijg je ook zin in iets anders. Iets nieuws, iets fris, iets leuks. Dus berg die winterspullen lekker op en ga voor de grote wisseltruc.

Een mens went heel snel aan zijn omgeving, op een gegeven moment zie je bepaalde dingen niet meer. En dus is het leuk om af en toe wat te veranderen en zo langer plezier te blijven houden van je spullen. Heb je een leuke vaas maar staat deze maar wat leeg te staan op die kast? Koop eens een mooie bos bloemen of vrolijke takken en fleur je vaas en je hele interieur in een keer op. Of verplaats eens wat accessoires, zo zullen die kaarsen op een andere plek weer een heel ander gevoel geven. Het zijn kleine dingen die het eenvoudig en goedkoop maken om toch een frisse start in je huis te maken.

Accessoires

Wat nieuwe accessoires kunnen ook veel doen voor je interieur. Ga voor wat mooie kussens op de bank en leg er een luchtige, zomerse plaid bij. Je zithoek ziet er weer heel anders uit. Een frisse, nieuwe kleur toevoegen aan je interieur kan ook heel eenvoudig door hier en daar een mooie vaas, schaal, kandelaar of kaars te plaatsen. Door jouw keuze van accessoires geef je telkens weer een ander gezicht aan de ruimte en maak je het geheel ook persoonlijk. Nog een extra persoonlijk tintje geven aan je interieur? Dat kan op verschillende manieren met je mooiste foto’s: als kalender, op canvas of in diverse lijsten gegroepeerd op de muur. Voor een glimlach op je gezicht.

Carpetright

Alles op buiten gericht

En met het mooie weer wordt het buitenleven weer belangrijk. Richt je interieur dan ook op buiten. Staat er een stoel of bank voor je schuifpui of raam? Probeer of je met een andere opstelling of wellicht een meubel minder zoveel mogelijk van buiten binnen kunt halen. In de zomer is het sowieso prettig om wat meer ruimte om je heen te hebben, ook binnen. Dus kijk of er tijdelijk iets naar een andere kamer kan om die frisse wind binnen te laten waaien.

Ander gevoel

Opruimen blijft een punt van aandacht. Een kritische blik in je woonkamer of andere ruimte zal je al snel een lijst met minder mooie items opleveren. Een vloerkleed dat toch echt niet meer kan, een kastje dat zijn beste tijd heeft gehad. Misschien ben je toe aan een nieuwe lamp boven je eettafel. Maak een lijstje met minpunten en kies er een om die frisse start te maken. Is het nieuwe verlichting geworden? Ga dan eens kijken wat je wensen zijn en doe inspiratie op in bladen, in de winkels en op internet. Met één grotere aankoop kun je al echt een ander gevoel krijgen bij je inrichting en zo beloon je jezelf voor het werk dat je verzet hebt door je hele huis goed onder handen te nemen. Volgend voorjaar weer?

IKEA