27 augustus 2019 0 Comments

Ideeën om van je zolder de mooiste ruimte in huis te maken

De zolder. Vaak een plek die dient als opslagruimte voor overtollige spullen. Volgestouwd met oude kleren, kinderspeelgoed waar je tieners echt niet meer op zitten te wachten of meubels die je ooit nog wilde opknappen. Maak plaats voor echte ruimte!

Want als er ergens ruimtewinst te behalen is, dan is het wel op zolder. Vaak zit in een zolderruimte ongeveer 30% van je woonruimte. Jammer dat je deze dan niet als woonruimte gebruikt. Want laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig mensen die zeggen dat ze te veel ruimte in huis hebben. Wie wil er niet een extra kamer om te werken, te studeren, te schilderen of maakt niet uit wat. Met wat aanpassingen kun je deze onbenutte ruimte omtoveren tot een geweldige woonzolder.

Licht in de duisternis

Een nadeel van de zolderruimte is vaak dat er te weinig licht binnenvalt. Daar moet je even doorheen zien te kijken. Want met de juiste oplossingen heb je straks een zee van licht in huis. Het mooie aan een zolder is dat je er een unieke lichtinval kunt creëren. Namelijk van bovenaf. Dit geeft je ruimte wat extra’s. Met dit licht kun je dan ook van je zolder de meest sfeervolle kamer van je huis maken. En je zit lekker hoog. Dus is je uitzicht vaak geweldig. Kun je kijken naar de blauwe hemel of de mooie sterren. Zachtjes tikt de regen op het zolderraam, je kunt je er alles bij voorstellen.

Multifunctioneel

En wat kun je dan allemaal met die zolderruimte doen? De zolder is qua ruimte ideaal voor een schildersatelier omdat het zorgt voor goed natuurlijk licht. Maar dat fijne licht is natuurlijk ook prettig in een werkkamer of studeerkamer. Ook kan het een mooie ruimte worden voor een loungeplek waar je ongestoord een boek kunt lezen, kunt mediteren of muziek kunt luisteren. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het kan wel op zolder. Ook een badkamer of keuken realiseren is mogelijk. Een keuken is bijvoorbeeld wel praktisch als je plannen hebt om de zolderruimte te verhuren. Of als een van je kinderen inwoont en toch graag op zichzelf is.

Slaapkamer

Wat ook veel gebeurt is dat de zolder wordt omgetoverd tot slaapkamer. Een perfecte manier om die ruimte effectief te gebruiken. Het afgeschuinde dak biedt ideale mogelijkheden voor bergruimte. Een schuifwand van bijvoorbeeld een meter hoog langs een of twee wanden geeft je echt zeeën van opbergplek. En om het nog mooier te maken, kun je er een badkamer bij maken. In twee aparte ruimtes of in een grote, open ruimte. Dit laatste is helemaal de trend, een slaapkamer in combinatie met een badkamer zorgt voor een grote wellness ruimte waar je ideaal tot rust kunt komen. Slapen, baden, jezelf verzorgen, ontspannen. Zie je jezelf al liggen in je bad of bed, terwijl de regen zachtjes op je zolderraam tikt.