22 mei 2018 0 Comments

Mooie muren? Zo doe je dat!

Plafonds, muren en vloeren vormen de basis van elk interieur. En als deze basis goed is, blijkt de gehele inrichting al snel te kloppen. Vandaag concentreren we ons op de muren; mooie wanden in een handomdraai.

Wat je op de vloer kiest moet een tijdje meekunnen. En dat betekent dat het wat moet kunnen hebben en dat het ook nog eens tijdloos is zodat je er niet na een jaar al op uitgekeken raakt. De wanden daarentegen zijn iets gemakkelijker te veranderen, omdat deze sneller een ander kleurtje kunnen krijgen of met een nieuw behang een ware metamorfose ondergaan. En dat blijkt wel uit de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Met verf en behang kun je eindeloos veel sfeer toevoegen. Denk aan een diepe donkere kleur uit de collectie van woninginrichting-aanhuis.nl Utrecht. Of aan een trendy behang met een mooi bladmotief van Kwantum. En er zijn meer bijzondere afwerkingen, denk aan het bekleden van een wand met steenstrips of echt hout. Voor elk wat wils.

Bedrieg je ogen

We zien tegenwoordig veel wandbekleding met een patroon in 3d. Je hebt het gevoel dat de muur een breiwerk is, of het lijkt juist een wand van baksteen te zijn maar dan geprint op behang. Want de wandbekleding van nu is spannend en zorgt ervoor dat je binnen een handomdraai diverse effecten kunt realiseren. Voor een industriële sfeer kies je bijvoorbeeld een behang met een verweerde betonlook. Compleet met die ruwe afwerking geeft het meteen een bijzondere, ietwat ruwe uitstraling. En ook in de meer klassieke interieurs staat de tijd niet stil. Het is een woonsfeer die weer helemaal hip is, we houden toch ook zeker van luxe en glamour. Deze stijl wordt telkens weer opgefrist en aangepast aan de moderne tijden. Wil je dus graag wat luxe in je interieur? Ga voor een mooi behang. Houd je van barok dan kun je kiezen voor een donker behang met een mooi patroon, met eventueel details hierin verwerkt van goud, zilver en brons voeg je meteen sfeer toe aan je interieur. Je kunt ook de meer romantische kant opgaan en kiezen voor een pastelkleurig behang met een mooi bloempatroon. Of ga voor een kleurcombinatie die helemaal van nu is: denk aan donkergroen met een kerriegeel accent. Pimp een wand lekker op en je interieur is weer helemaal opgefrist.

Colorblocking

Met muren kun je knallen. Tenminste als je durft. Als je graag kleur om je heen hebt kun je nu alle kanten op. Want colorblocking is de trend, we gaan voor felle kleurcontrasten. Voor de moderne interieurs die creativiteit uitstralen is een grafisch patroon op de muur een goede keuze. Of een abstracte print. En deze mag dus kleurrijk zijn met allemaal felle kleuren maar ook een combinatie van fel en pastel doet het goed. Opvallen doet je muur toch wel.