6 juni 2019 0 Comments

Tips voor een praktische, creatieve en sfeervolle kinderkamer

Bij het inrichten van een kinderkamer is het belangrijk om goed te luisteren naar de wensen van je kind. Ze leven toch vaak in hun eigen wereld. Soms zijn op de kinderopvang of op school zaken populair waar wij geen weet van hebben. Probeer door goed te kijken dingen boven water te halen.

Zie wat hem of haar bezighoudt en doe daar wat mee. Of kaart het aan en kijk naar de reacties die ideeën van jou oproepen. Als je kind enthousiast begint mee te denken, weet je dat je goed zit. En niets is leuker dan daar samen mee aan de slag te gaan. Dan zul je zeker succes hebben met de kamer van je kind.

Ga voor praktisch

Het is wel fijn als de kinderkamer goed schoon te houden is. Een vloer die snel vies is en blijft, is niet prettig. Laminaat, pvc of vinyl is bijvoorbeeld heel praktisch. Glad en gemakkelijk schoon te houden, dus kleine ongelukjes zijn geen probleem. Gebruik voor de muur een afwasbare muurverf of kies een behang dat gemakkelijk schoon te houden is. Dan blijft de kamer ook langer fris. Denk ook aan een stukje veiligheid. Let op dingen als losse kleedjes of snoeren waar kinderen over kunnen struikelen. Kunnen ze ergens vanaf vallen en zich flink pijn doen? Ga voor praktisch, dan kun je zelf ook ontspannen blijven.

Sfeervol licht

Gebruik je fantasie, dat doen kinderen ook met veel plezier. Lekker dromen en de gekste dingen bedenken. Maak een mooie sterrenhemel door eenvoudigweg sterren te plakken die licht geven in het donker. Of maak deze met wat kerstboomverlichting in een verlaagd plafond. Met kleine gaatjes waar je de lampjes doorheen stopt zijn alleen de lichtjes zichtbaar, niet de draadjes. Of kies voor ledverlichting achter een plafond met gaatjes. Over verlichting gesproken, naast de standaard lamp in het midden van het plafond van de kamer kun je met leuke schemerlampjes meer sfeer aan de ruimte geven. Of hang een mooie wandverlichting aan de muur. Het licht wat indirect een muur of plafond verlicht maakt de ruimte ook nog eens groter dan het lampje dat van het plafond recht naar beneden schijnt.

Creatieve muren

Bedenk ook iets leuks voor de muren. Maak bijvoorbeeld een mooie vlakverdeling in een zachte tint of ga voor een schildering op de muur. Dat kan door met een projector een afbeelding op de muur af te beelden en in te tekenen, of maak een sjabloon waar je mee kunt werken op de muur. Of nog gemakkelijker, kies voor een mooie muursticker. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden. Van bomen tot auto’s en dieren, van prinsessen tot bloemen en sterren. Dat geeft een kinderkamer al meteen een andere look. Of kies een mooi behang voor een of meerdere wanden. Ook daar is de keus enorm. En wat zo prettig is, een behang, muursticker of schildering heb je ook zo weer veranderd als je kind in een andere fase terecht komt. Go with the flow.