27 februari 2018 0 Comments

Zo kies je de juiste vloer

Ga je voor hard of zacht, warm of koud? De vloer is de basis van elke woning en bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je interieur. Tips voor het kiezen van de juiste vloer.

Kies de vloer die past bij jouw woonstijl

De stijl die je voor je interieur voor ogen hebt is een belangrijk uitgangspunt bij het kiezen van een vloer. Ben je gecharmeerd van het less is more principe, dan zal je vloer een rustige basis bieden. Denk aan een gietvloer voor een heel strak resultaat of beton voor een wat stoerdere variant, zo heb je zo min mogelijk wat afleidt en komt wat je kiest voor je interieur perfect tot zijn recht.

Ben je meer van de basic stijl met de nodige warmte, dan zal je voorkeur waarschijnlijk uitgaan naar een houten vloer of een authentieke vloertegel. Dit zorgt meteen voor die typische, ietwat nonchalante stijl. Ga je voor zacht en romantisch dan is een mooi tapijt een hele goede basis, of een wit geschilderde houten vloer. Gecombineerd met naturellen en pasteltinten helemaal af.

Ga je voor klassiek dan is een mooie parketvloer een optie. Laat je deze in visgraat of Hongaarse punt leggen, dan heb je een basis die helemaal van nu is. Een tikkeltje chique.

Dit is natuurlijk maar een greep uit de mogelijkheden die er zijn, maar een ding is zeker: de vloer is echt de basis van je interieur en bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling van je woning.

Let goed op de praktische kant

Natuurlijk moet je vloer ook praktisch zijn, je wilt er tenslotte lang plezier van hebben. Hoe harder de vloer, des te gemakkelijker is deze qua onderhoud. Neem de pvc-vloer, een product dat slijtvast is en goed bestand tegen water, dus ook toepasbaar in vochtige ruimtes. En harder nog dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl, vloeren die natuurlijk ook heel praktisch zijn.

Met hout of parket haal je letterlijk de natuur in huis, een functioneel materiaal dat daarbij warm aandoet. Laminaat, pvc of vinyl zijn daarbij een mooi alternatief, sfeervol en nauwelijks te onderscheiden van parket door de bijzondere printtechnieken van tegenwoordig.

Gaan we kijken naar de zachte kant van het verhaal. Tapijt zorgt meteen voor een warm en geborgen gevoel in huis. Ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer.

Weet je niet of je nu het beste voor hard of voor zacht moet gaan, kies dan voor de combinatie. Want spanning ontstaat juist door het contrast in materialen. Een harde vloer met een geweldig vloerkleed afgemaakt, het zorgt toch weer net voor die finishing touch.