31 januari 2019 0 Comments

Zo richt je de mooiste babykamer in

Kinderen brengen wat teweeg in huis. En dat begint al zodra op die eerste echo te zien is dat er een wezentje bij komt. Het begint te kriebelen, de babykamer moet uitgezocht. Aan de slag!

Er is een groot voordeel, in de babytijd kun je nog helemaal zelf beslissen hoe de kamer er uit gaat zien. Dat is over een paar jaar wel anders, dan zul je toch ook echt hun ideeën moeten meenemen. Maar goed, je kunt het babykamertje dus helemaal naar eigen smaak inrichten. Vaak is dat ook de stijl die bij de rest van je huis past, waardoor je interieur een geheel blijft en rust gewaarborgd blijft. Er zijn verschillende mogelijkheden om de babykamer helemaal naar je zin te maken. Je kunt voor een leuke combinatie van oud en nieuw gaan.

Misschien heb je nog je eigen oude wiegje of ledikant dat je met een likje verf weer helemaal van deze tijd kunt maken. Is toch bijzonder als je baby in hetzelfde bedje ligt als waar jij zelf je eerste maanden of jaren in hebt gelegen. Maar je kunt natuurlijk ook voor helemaal nieuw gaan. Een leuke combinatie bij elkaar shoppen van verschillende items past bij de mix en match trend van nu. Een andere optie die gewoon gemakkelijk en veilig is, koop een babykamer in één keer, als setje. Dus met het bedje, een klerenkast en een commode als basisonderdelen. Precies op elkaar afgestemd, waardoor een rustige basis ontstaat. En dat betekent dus dat het alleen maar een kwestie van zoeken is naar een babykamer die bij jou past.

Accessoires maken het

Alsof dat zo gemakkelijk is als de hormonen door je lichaam gieren. Maar goed, heb je eenmaal de perfecte babykamermeubels gevonden dan kun je met accessoires leuke dingen doen. Op de commode een aankleedkussen met een mooie hoes. In het bedje een kleurrijk dekentje en een gedecoreerd lakentje. Eventueel een hemeltje boven het bedje om de sfeer knus te maken. Een zitkussen of een aantal kussens op elkaar voor op de vloer, een sfeervolle lamp aan het plafond. Een leuke mand om het eerste speelgoed in op te bergen. Sowieso nog een doosje of mandje bij de commode voor de verzorgingsspullen, het liefst op een plek waar de onderzoekende handjes van je baby niet bij kunnen. Knuffels, tutdoekjes, leuke muziekdoosjes, allemaal sfeermakers waar je baby ook nog eens fijn mee kan spelen of die perfect zijn als deuntje voor het slapen gaan. En dan nog iets voor op de muur. Als basis natuurlijk een mooie kleur verf of een leuk behang. En daarbij kunnen een schilderijtje of misschien een van de snoezige muurstickers het helemaal afmaken. Allemaal dingen waar je flink mee kunt uitpakken en het kamertje eigen maakt.