26 februari 2019 0 Comments

Zo zorg je voor een warm welkom in huis

Waarom niet eens aandacht besteden aan de ruimtes in huis die vaak te weinig in the picture staan? Daarom werpen we onze blik eens op de hal. Voor een warm welkom en de juiste verbinding.

De hal, de plek waar je mensen verwelkomt. Waar je iemand te woord staat die met een vraag op de stoep staat. Eigenlijk dus best een belangrijke ruimte in huis. Hoe kan het dan dat we er relatief zo weinig aandacht aan schenken? Het zijn ook zo van die ruimtes waar je vaak doorheen loopt, maar waar je niet lang bent. En dus je omgeving ook niet echt in je opneemt, wellicht die omgeving ook niet zo belangrijk vindt. En toch, het zijn belangrijke ruimtes. Niet alleen vanwege het feit dat de hal de ontvangstruimte is, het is een plek die zorgt voor verbinding en die, als je deze goed hebt ingericht, eenheid creeërt. En dat zorgt weer voor rust en voor het gevoel dat het klopt in huis.

Praktisch

Een goed ingerichte hal zorgt voor een warm welkom. Of juist niet, omdat het een rommeltje is en weinig sfeer biedt. Best moeilijk ook, om die hal mooi opgeruimd te houden en schoon te houden. Al die jassen, tassen, schoenen en spullen die er gewoon belanden, met daarbij in de winter ook nog eens de sjaals, handschoenen en mutsen en op een regenachtige dag de broodnodige paraplu’s. De vieze schoenen worden hier als eerste uitgestampt en als het geregend heeft belanden de meeste plassen in diezelfde hal. Logisch dus dat een goede hal aan wat eisen moet voldoen. Het moet praktisch zijn door een goede vloer die wat kan hebben, het liefst aangevuld met een inloopmat die het ergste vuil mooi tegenhoudt. Besteed dus alle aandacht aan de praktische kanten van de vloer die je kiest voor je hal.

Opbergen

En al die spullen dan die daar toch echt een plek verdienen? Omdat het de ruimte is waar mensen voor het eerst kennis maken met je huis, wil je natuurlijk dat het geen rommeltje is. Dat het een afspiegeling is van je huis en jouw stijl. Het is dan ook goed om te zorgen voor opbergruimte voor al die spullen die je daar ophangt en legt. Dus een goede garderobe waarbij je kunt kiezen voor een kapstok of voor een gesloten garderobekast. Is het een kapstok die in het zicht hangt dan oogt de ruimte wat rommeliger maar ook misschien gezelliger. En er zijn echt mooie kapstokken te verkrijgen. In combinatie met een sidetable of een mooie opbergkist, mand, zakje of doos voor de losse spullen, heb je dan de mogelijkheid om al je spullen een plek te geven. Wil je het rustiger dan is het natuurlijk altijd een goede oplossing om achter een schuifwand of misschien in een trapkast een garderobe te maken waarbij je alle jassen, spullen en rommeltjes mooi uit het zicht kunt hangen en leggen.